Lungimea plăcii

Lungimea plăcii

Lungimea plăcii

Este importantă pentru că influenţează manevrabilitatea plăcii şi bineînţeles stabilitatea. Lungimea se măsoară în centimetrii şi poate fi de la 100cm, cele pentru copii, până la 185cm cele pentru adulţi.

O placă scurtă vă vine între umeri şi bărbie şi este mai uşor de manevrat fiind recomandată în principiu începătorilor dar nu numai. Plăcile scurte sunt alese de boarderi care au ca stil de dat stilul freestyle pentru că este manevrabilă şi are control la sărituri, întoarceri şi trickuri. Plăcile de freestyle au legăturile poziţionate la distanţe egale faţă de vârful plăcii şi de coada plăcii.

Plăcile de lungime medie trebuie să îţi ajungă între bărbie şi nas şi sunt recomandate borderilor intermediari şi avansaţi, care se dau pe pârtii variate. Aici se incadrează cei care au ca stil freeride, care clar sunt pasionaţi de viteză, de powder. Plăcile la acest stil de dat au vârful ceva mai lung decât coada plăcii, lucru ce ajută foarte mult în powder, vârful plăcii stând puţin mai ridicat în zăpadă pentru o alunecare mai lină.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button